• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €99,-
  • Elk verhaal een eigen kraal
Litouwen-groep

Litouwen-groepLitouwen

(Van links naar rechts: Raminta Tamulevičiūtė, Roberta Dubinskaitė, Daiva Gedvilienė, Snežana Milejeva, Tatjana Jurkevičienė, Jurgita Bacevičienė)

De Litouwen-groep bestaat uit zes creatieve vrouwen. Ze hebben verschillende achtergronden, maar allemaal maken ze nu glazen kralen. Daarbij halen ze hun inspiratie uit kunst en hun belangstelling voor de natuur.

Het creëren van glazen kralen is voor hen een manier om gedachten en emoties uit te drukken. Elke glazen kraal spreekt en heeft zijn eigen verhaal en persoonlijke betekenis.

Raminta Tamulevičiūtė
Elk mens is gelukkig en voelt zich nuttig wanneer hij of zij zijn of haar favoriete werk doet. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik doe inspiratie en nieuwe ideeën voor kralen op in boeken en tijdens het luisteren naar muziek. Ik heb de kraal "Kerstochtend" op een warme, zonnige lenteochtend gemaakt, toen ik aan Kerstmis terugdacht.

Roberta Dubinskaitė
Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd, van een talenstudie tot een baan in de administratie bij een verzekeraar. Ik werk pas twee jaar met glas, maar ik realiseer me nu dat het het grootste geluk is wanneer je werk je plezier geeft. Ik krijg inspiratie wanneer ik met glas werk. Nadat ik een goed luisterboek heb opgezet, beginnen mijn gedachten over de wereld en door de levens van verschillende mensen te zwerven en op dat moment verrichten mijn handen wonderen met glas. Zoals Shakti Gawain zegt: "De sleutel tot creativiteit is het verlangen om iets te proberen, de sprong te wagen en te kijken wat er gebeurt." Mijn ontwerpen komen spontaan tevoorschijn, zoals mijn favoriete boeken onverwachtse plotwendingen hebben. Ik bewonder de harmonie in de natuur. Bij het ontwerpen van een aquarium probeer ik een stukje van de natuur na te maken. Wanneer ik de zee, ijs, lucht of regen zie, probeer ik mijn ontwerpen natuurlijker te maken. Daarom is blauw mijn hoofdkleur.

Daiva Gedvilienė
De afgelopen tien jaar van mijn leven hebben in het teken van artistieke creativiteit gestaan. Ik heb met textiel, zijde, linnen en wol gewerkt, maar glas heeft een magische nieuwe wereld geopend, die vol van unieke, opmerkelijke, steeds veranderende en mysterieuze vormen is. Ik ben heel blij dat mijn glazen kralen samen met die van professionele ontwerpers worden bewonderd.

Snežana Milejeva
Ik ben al sinds mijn kindertijd gefascineerd door mensen die kunnen tekenen en schilderen. Ik vind dit een van de interessantste manieren van zelfexpressie, hoewel ik het zelf nooit geprobeerd heb. Toen ik voor het eerst glazen kralen begon te maken, besefte ik dat ik me op deze manier kan uiten en mijn gedachten en gevoelens kan overbrengen. Ik haal de meeste vreugde uit het feit dat ik unieke kleurencombinaties kan maken. Lang geleden droomde ik ervan om de ochtend in de Alpen te begroeten en te zien hoe de opgaande zon de bergtoppen verlicht.

Tatjana Jurkevičienė
Ik houd al van kinds af aan van de natuur, haar schoonheid en hoe ze elk seizoen verandert. Ik ben een plantenspecialist. Toen ik met glas begon te werken, besefte ik dat de schoonheid van de natuur in een kraal kan worden gevat. Ik haal mijn meeste inspiratie uit bloemen. De kleuren en vormen ervan geven me inspiratie om prachtige kralen te ontwerpen.

Jurgita Bacevičienė
Vroeger dacht ik dat gevoelens alleen op papier of met muziek konden worden geuit. Een paar jaar geleden ontdekte ik een nieuwe creatieve manier. Toen ik begon te werken, kwam ik erachter dat ik met glas kan creëren. Ik haal mijn inspiratie uit alles en iedereen. Je moet je omgeving goed in je opnemen. Elke glazen kraal spreekt en heeft zijn eigen verhaal en persoonlijke betekenis, die mijn gedachten en gevoelens weerspiegelen.

Litouwen-groep

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.