• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Trollbeads is niet verantwoordelijk voor vertraging bij de vervoerder
Svend Nielsen

Svend NielsenDenemarken

"Ik ben samen met acht anderen begonnen als stagiair. Dat was van 1932 tot 1937. Bedeltjes voor armbanden waren toen iets totaal nieuws…er kwamen zelfs krantenjournalisten om erover te schrijven! We maakten kleine emmertjes, harkjes en schepjes om aan een armband te hangen - van goud."

"Alles wat we maakten, moest worden verkocht!!! Het mocht allemaal niet te artistiek zijn! Maar we mochten wel met 'iets anders', 'iets nieuws' komen. Dat vond men wel okay."

"Mijn plaats was naast de assistent die kettingen en snoeren maakte. We konden het goed met elkaar vinden. We verwerkten ongeveer 5/6 van al het goud dat in het atelier werd gebruikt, en maakten alles in bladgoud en gouddraad. Na een jaar vertrok de assistent en gelukkig had ik inmiddels de noodzakelijke vaardigheden geleerd."

"Na mijn stageperiode ben ik daar maar kort gebleven. Na mijn militaire dienst bij de marine vertrok ik naar Rome met mijn vriend Carl.

In het najaar begon ik bij een goudsmid. We werkten veel met witgoud en platina. Maar niet in de zomer - dan fietsten Inga en ik naar Parijs en Zwitserland."

"Toen vielen de Duitsers Polen binnen, ik werd gemobiliseerd, daarna weer naar huis gestuurd, terug naar het witgoud en de briljanten. Vervolgens heb ik op 9 april gesolliciteerd naar een baan bij Person en Østerberg, oude collega's. Het was een relaxte tijd daar, ik kon komen en gaan wanneer ik wilde."

"In 1945 ben ik voor mezelf begonnen in de Kopenhaagse wijk Kultorvet en later in Klareboderne."

(1917 - 2007).

Svend Nielsen

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.