• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €99,-
  • Elk verhaal een eigen kraal
10-tje (deel2)

10-tje (deel2)

Beste trollbeadsvrienden,
Intussen heb ik een zilveren startersarmband in mijn bezit. Hij is wel op een heel merkwaardige wijze in mijn leven gekomen. Zoals jullie in mijn eerste verhaal lazen, was ik helemaal betoverd door de trollbeads. Ik had (weliswaar verkouden) een heel fijne luie zondag gehad, waar ik de trollbeadswereld verkende en de tijd moeiteloos voorbij vloog. Maandag was een gewone werkdag en 's avonds kijk ik nog even mijn mail na voordat ik vroeg naar bed wou. Er zat een bijzonder mailtje bij. De invoerder van de trollbeads voor B & NL, de heer Klein was geraakt door mijn verhaal. En ik hoefde niet langer te wachten ik mocht de volgende dag mijn armband al gaan halen bij juwelier Vera Vanderheyden.
Wat een nieuws, de vermoeidheid viel van me af, van vroeg naar bed was er geen sprake meer. IK was diegene die een leuke tijd doorbracht op www.trollbeads.be en ik schreef gewoon neer wat ik toen dacht en kijk .... ik word daar onverwachts voor beloond. In wezen wil ieder mens zijn verhaal doen, ieder mens wil erkend en herkend worden. En de trollbeads kunnen helpen bij het vertellen van dat verhaal. Neem nu Yvonne en de maretak. Toevallig kwam de maretak gelijk met de ondersteunende kankertherapie. Toeval bestaat niet, dat heet synchroniciteit en dat is toeval met een reden, een betekenis. En de maretak kraal zal Yvonne kracht geven als het moeilijk gaat, moed op te vechten, geduld om te wachten tot het beter gaat, aanvaarding dat het nooit meer hetzelfde wordt, volharding om van de nieuwe situatie het beste te maken en te groeien (want een mens is altijd sterker dan zij zelf beseft). Door de eeuwen heen hebben mensen kracht gevonden in geloof en bijgeloof en de daarbij passende symbolen. Alle natuurvolkeren droegen talisman (geluksbrenger) of amulet (beschermer tegen het kwade). Ook de moderen mens heeft in deze snelle wereld nood aan persoonlijke symboliek. Aan het op een discrete manier tonen wie zij is en wat zij belangrijk vindt, wat haar vreugde en verdriet zijn, wat haar kracht geeft en wat haar nederig maakt, wat ze verloren heeft, wat ze overwonnen heeft, ...
De daaropvolgende week had ik het zo druk dat ik niet tot bij de juwelier geraakte.
Maar ik heb een hele week lopen genieten van het vooruitzicht dat ik zaterdag de gelukkige bezitter zou worden. Zaterdag, ik werd verwacht (wat een fijn gevoel) er lagen 5 zilveren armbanden telkens met slot en 2 kralen klaar waaruit ik mocht kiezen. Ik koos voor het vergeet-me-nietjes slot. Want dat is de symboliek die ik aan de armband wou geven. De armband was een vaste combinatie en daar hoorde de zilveren kraal omhelzende harten (schenk je hart aan iemand die het zal koesteren) en de glazen kraal wit hart ( luister naar je hart dan raak je de liefde nooit kwijt) bij. Over deze boodschap moet ik zelf nog even nadenken. Wat mijn synchroniciteit betreft is het op deze manier bekomen van mijn armband de enige gepaste manier. Want als ik heel eerlijk ben, ik zou hem nooit voor mezelf gekocht hebben. Op het werk mogen we, om hygiënische redenen geen juwelen aan onze handen dragen en ik zou voor mezelf kopen niet doen wegens niet echt noodzakelijk. Ook al was er het sterke verlangen ... Ik geef toe dat het door mijn hoofd gespeeld heeft wie ik er een plezier mee zou doen als ik hem bij loting won. Maar nu heb ik hem op deze manier gekregen en ik heb de boodschap klaar en duidelijk begrepen : "je bent het waard om in je kracht te staan, je mag zijn wie je bent, en groeien op je eigen tempo maar zoals altijd heb je een duidelijke duw in de juiste richting nodig." En zo werd de armband onheroepelijk van mij. Ik heb hem deze week 's avonds al 2 maal gedragen wanneer ik op bezoek ging. Het gaf mijn zwarte coltrui een feestelijk en chique cachet. En verder ligt hij op mijn nachttafeltje en elke avond hou ik hem even vast en ik geniet (helemaal persoonlijk van mij en mij van harte gegund).

10tje

P.S Ik heb net 5 kerstkaarten geschreven voor trollvrienden in Italie, V.S., Duitseland (zie rubriek stuur een kaartje). Wat is dit ongeloofelijk leuk.

10-tje (deel2)
Deel je reactie op dit verhaal met de andere Trollbeads bezoekers.

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.