• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Trollbeads is niet verantwoordelijk voor vertraging bij de vervoerder
Marion van Ginneken

Marion van Ginneken

Begin 2007 werd ik door twee vriendinnen besmet met het Trollenvirus. (Femmy en Natascha, bedankt!) Inmiddels zijn we 7 jaar verder en is mijn collectie aardig gegroeid. Het begon allemaal met één setje glaskralen, maar inmiddels telt mijn complete verzameling 250 beads... verdeeld over 8 armbanden, 3 kettingen, een paar oorhangers en nog wat leren veters. En natuurlijk nog de nodige 'losse' beads om mee te wisselen... Voor een klein kapitaaltje ligt er nu dus in mijn 'Trollenhuis' en soms ga ik er gewoon even naar zitten kijken. Genieten is dat, vooral als het zonlicht op de glaskralen schijnt wat voor een sprankelend effect zorgt. Volgens Trollbeads heeft 'elke kraal een verhaal'. Nou, dan kun je je wel voorstellen dat er achter 8 volle armbanden een complete geschiedenis schuilgaat. In de loop der jaren heb ik regelmatig beads gewisseld, maar inmiddels heb ik mijn armbanden helemaal op kleur en thema geregen en ze zelfs namen gegeven! Hoe wat ooit begon met één setje glaskralen, is uitgegroeid tot een complete collectie...

Het begon allemaal met de turkooizen glaskralenset. Dit is echt mijn lievelingskleur, ik kan ernaar blijven kijken en deze armband blijft dan ook één van mijn favorieten. Omdat ik me bij de keuze van de zilveren bedels en de kleuren van de glasbedels heb laten inspireren door de zee, noem ik deze armband 'Ocean treasures'.

Na deze 'zee-armband' was ik toch nog niet klaar met het mooie zomerse kleurtje. Trollbeads had nog meer glasbedels in deze kleur en ik vond het wel heel fleurig staan bij de limekleurige kralen die in de collectie zaten. Vandaar armband nummer 2, met zilveren bloemetjesbedels, geïnspireerd door de lente: 'Blooming garden'.

Armband nummer 3 moest paars worden. In de loop der tijd is deze combi vaak veranderd, maar met zwarte kralen ertussen is ie helemaal naar mijn zin. Ik vind dit typische winterkleurtjes, vandaar dat ik deze armband 'Winter wonderland' noem.

Ook van de paarse kralen had ik na deze armband nog geen genoeg; er bleef nog volop moois over voor nog een paarse combi. Ik experimenteerde met groen erbij , wat het geheel een chique uitstraling geeft. De bijzonder mooie kraal in het midden (het 'vredig universum' met zilveren maantje en gouden zonnetje) past er dan ook perfect bij. 'Classy colours' was geboren.

Roze vind ik ook een mooie kleur, maar dan wel gecombineerd met een wat minder 'zoet' kleurtje, zoals krachtig rood, de kleur van de liefde. Ik heb voor de zilveren bedels aan deze armband dan ook voornamelijk voor hartjes gekozen. Zo is mijn door de liefde geïnspireerde 'Happy hearts' ontstaan.

En hoe leuk ik de kleurtjes ook vind, een zwart-witte combi kon niet uitblijven. Een verkoopster bij mijn favoriete juwelier droeg er één en dat vond ik toch ook wel erg mooi. Armband nummer 6 werd dus een zeer draagbare zwart-wit combi. Aan deze armband heb ik abstract zilveren kralen geregen, waardoor het een strak geheel is geworden: 'Black & white'.

En dan is daar het volgende kleurtje, zonnig bruin met dierenprintjes, wat me doet denken aan een safari in Afrika. De 'zilvertjes' aan deze 'Sunny safari' armband zijn dan ook dierenbedels.

Mijn achtste armband is wel de meest bijzondere. Hieraan zit de limited China set van 10 zilveren bedels, elk ontworpen door een andere Chinese kunstenaar met op elke kraal een ander facet uit de Chinese cultuur en mythologie. De bedels zijn prachtig gedetailleerd en hebben allemaal dezelfde vorm, waardoor het een rustig geheel is. Ik heb deze set gecombineerd met witte pareltjes, goudkleurige glaskralen en als 'eyecatcher' in het midden de madelief, met een hartje van goud. 'Charming China' vind ik een gepaste naam voor deze armband.

Ik heb nog genoeg losse glaskralen over om een pastelkleurige combinatie te maken ('Pastel pride') en een groene ('Graceful green'). Hiervoor gebruik ik dan de neutrale zilveren kralen uit mijn winterarmband. Het is leuk dat je door een paar glaskralen te verwisselen je armband meteen een hele andere uitstraling geeft.

Van mijn andere armbanden wissel ik de bedels nooit meer en hoef ik 's ochtends dus alleen maar na te denken welke van de 8 mijn pols mag sieren. Ik kies meestal voor de armband(en) die het beste bij mijn kleding past, maar het gebeurt ook wel 'ns dat ik het andersom doe. Dan zie ik bijvoorbeeld een leuke bloes in de winkel waarvan ik denk: die zou mooi bij die armband staan, dan stem ik m'n kleding dus op m'n Trollbeads af.

Meestal ben ik helemaal niet zo 'merkvast', maar als het op Trollbeads aankomt is het een ander verhaal. Op de één of andere manier wil ik mijn Trolletjes gewoon niet mengen met andere merken, terwijl het heel goed kan en nog mooi staat ook. Maar voor mijn Trollies is alleen het beste goed genoeg, ze worden het liefst omringd door hun eigen familie en ik zadel ze niet op met vreemdelingen. My Trolls happy, me happy... ;-)
Marion van Ginneken
Deel je reactie op dit verhaal met de andere Trollbeads bezoekers.

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.