• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Trollbeads is niet verantwoordelijk voor vertraging bij de vervoerder

Koper

Koper is een veelzijdig metaal dat op je reageert wanneer je het draagt en met de dag mooier en persoonlijker wordt. Bij blootstelling aan lucht en in het bijzonder aan vochtigheid worden ze langzaam donkerder. Bewaar je koperen sieraden daarom in een plastic zakje wanneer je ze niet draagt, zodat ze niet dof worden.

Koper verkleurt sneller wanneer je het op je huid draagt in verband met de vochtigheid van je huid. Draag je sieraden niet tijdens activiteiten waarbij je weet dat je veel gaat zweten.

Houd je koperen sieraden schoon door ze af en toe met een lauw sopje af te nemen en daarna met een zachte doek af te drogen en op te poetsen. Door een mengsel van keukenzout en azijn te gebruiken kun je de oxidatie van het koper verminderen. Wrijf het in. Blijf wrijven om matte en vieze plekken te verwijderen. Je kunt je sieraden ook met een doekje met poetsmiddel opwrijven.

Je kunt de oorspronkelijke kleur weer terughalen met citroensap of tomatenketchup. Om dit te doen doe je een beetje citroensap in een glazen of keramische kom. Dip het sieraad hierin en zorg dat het hele oppervlak bedekt is. Wil je de kleine hoekjes en gaatjes ook lichter kleuren, gebruik dan een zachte tandenborstel. Een beetje zout toevoegen helpt de oorspronkelijke kleur en glans terughalen. Spoel goed af met water en poets eventueel met een andere tandenborstel om ervoor te zorgen dat de citroensap ook weer uit alle hoekjes en gaatjes is. Droog na het spoelen goed af en wanneer je sieraad droog is kan je het opbergen. met ketchup kun je uitstekend oxidatie van koper verwijderen. Laat het een paar minuten intrekken en wrijf stevig met een niet krassend sponsje.

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.