• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Trollbeads is niet verantwoordelijk voor vertraging bij de vervoerder
LP SAMEN STERK BLOK 4

LP SAMEN STERK BLOK 4

Wat gebeurt er met het gedoneerde geld van de Samen sterk kraal?

15% van de opbrengst van de Samen sterk kraal doneert Trollbeads Benelux aan een drietal initiatieven; Zilverlijn, Schrijfmaatje en Welkom Online. Deze initiatieven zorgen voor aandacht, hulp en gezelligheid! Het uiteindelijk gedoneerde bedrag wordt uiteraard feestelijk gedeeld!

Zilverlijn - De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Deelnemers worden iedere week op een vast dagdeel gebeld door een van onze getrainde vrijwilligers. Zij bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar behoefte aan is. Wegens de corona crisis zijn we druk bezig om deze dienst op te schalen zodat we zoveel mogelijk ouderen, meerdere keren per week een luisterend oor kunnen bieden. In ons matchingssysteem kunnen ouderen hun wensen voor dag en dagdeel aangegeven. Vrijwilligers worden door ons getraind en vervolgens gekoppeld aan verschillende ouderen per week.

Schrijfmaatje - Met Schrijfmaatje koppelen we ouderen en vrijwilligers aan elkaar. De oudere geeft zijn of haar verzoek aan ons door: alleen post ontvangen, of post ontvangen én ook versturen. Dit verzoek komt in een online wensenoverzicht te staan. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden. Het Ouderenfonds maakt een match en het postcontact kan beginnen! Woonzorginstellingen die voor een groep ouderen post willen ontvangen kunnen zich ook aanmelden. Juist nu ouderen in woon-zorginstellingen geen bezoek meer kunnen ontvangen is een kaartje extra welkom. Het Ouderenfonds neemt verzoeken aan van ouderen en woon-zorginstellingen die hier tijdens de crisis behoefte aan hebben. Deze verzoeken komen in een online wensenoverzicht te staan dat toegankelijk is voor vrijwilligers van Schrijfmaatje. Zij kunnen zich voor de wens aanmelden en direct hun eerste brief of kaart schrijven. Naast kaarten en brieven zijn ook tekeningen van kinderen welkom. Een klein gebaar betekent veel voor ouderen die door de coronacrisis minder sociaal contact met hun dierbaren en de buitenwereld hebben. De postactie loopt tot de thuisisolatie vanwege het coronavirus afneemt. 

Welkom Online - Vanwege het coronavirus is er een Helpdesk Welkom Online opgezet waar ouderen naar toe kunnen bellen met online en digitale vragen. Wij beantwoorden vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En wij helpen ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus? Juist nu is online contact nog belangrijker.

Meer informatie? Ga naar www.ouderenfonds.nl.

NU verkrijgbaar!

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.