• Bestellingen op werkdagen vóór 15:30 u worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Trollbeads is niet verantwoordelijk voor vertraging bij de vervoerder
Over Trollbeads

Trollbeads - Elk verhaal een eigen kraal

We gaan terug naar het jaar 1976 waarin de Deense Søren Nielsen de aller eerste Trollbeads kraal ontwierp. Het werd de kleine kraal ‘Gezichten’, de naam zegt het al, met zes verschillende gezichten. In die tijd werden vaak kralen aan een lederen koord om de hals gedragen. Søren koos er echter voor het koord niet door een oogje aan de kraal te laten gaan, maar juist door de kraal zelf. De verkoop begon vanuit de sieradenwinkel van Søren’s vader Svend midden in het centrum van Kopenhagen.

Kort daarna opende zus Lise ook een juwelierszaak en begon de 'Gezichten' kraal op zilveren armbanden te zetten. En wat bleek? Klanten waren zó enthousiast en wilden graag meer en verschillende soorten kralen op de armband. Vanaf dat moment begon het grote avontuur en ontstond de Trollbeads-beweging. In samenwerking met de klanten en volgens hun wensen groeide de collectie. Een origineel juwelenconcept was geboren, welke tot op de dag van vandaag wereldwijd wordt gewaardeerd.

Van concept tot aan productie de familie Nielsen/Aagaard maakt nog steeds deel uit van het gehele Trollbeads proces. Tot 2000 was ieder ontwerp van het gezin. Om de diversiteit van de collectie te vergroten, werden in dat jaar tien beroemde Deense sieradenontwerpers uitgenodigd om hun kenmerkende Trollbead in de collectie te maken. Veel van deze ontwerpers voegen nog elk jaar kralen toe aan de collectie. Naarmate de kralen steeds populairder werden, breidde de collectie steeds verder uit. In 2001 kwamen de eerste glazen kralen in de Trollbeads collectie en sindsdien is de vraag enorm gegroeid. Trollbeads is vandaag te dag te vinden in meer dan 30 landen, met meer dan 90 internationaal bekende ontwerpers en ruim 600 verschillende kralen - elk een unieke ontwerp en eigen verhaal.

Het artikel is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen.