De Trollbeads kralen worden gemaakt van prachtige materialen, zoals zilver, glas en edelstenen. Aan de zilveren kralen wordt met de hand de 'finishing touch' gelegd. De glaskralen worden volledig met de hand gemaakt en zijn dus allemaal anders. Ontdek meer over de verschillende materialen en het ambacht achter de kralen.

zilveren kralen

Bekijk
Vriendschapsknoop
€45,00
Verlanglijst
Bekijk
Vlinder stopper
€45,00
Verlanglijst
Bekijk
Liefdeslied
€35,00
Verlanglijst
Bekijk
Leeuwenhartje
€35,00
Verlanglijst

Materiaal

Zilver is een materiaal dat al door de vikingen werd gebruikt om sieraden van te maken. De Trollbeads kralen bestaan voor 92,5% uit puur zilver, aangevuld met andere materialen zoals koper. 100% zilver is te zacht om sieraden van te maken. In de zilveren kralen vind je het kenmerk LAA925, wat staat voor ontwerper Lise Aagaard en het percentage zilver.

ambacht

De zilveren kralen worden gecreëerd volgens de 'cire perdu' techniek. Hierbij wordt de kraal eerst in rode wax gevormd, waar een mal van wordt gemaakt. Het zilver wordt in de mal gegoten, waarin het hard wordt. De kraal wordt vervolgens met de hand afgewerkt en gepolijst.

zilveren kralen

De eerste Trollbeads kralen waren zilveren kralen. De kralen oxideren, dit is een chemisch proces dat tijdens de productie wordt uitgevoerd. Dit zorgt voor donkere elementen in de kralen, waardoor ze karakter en de echte Trollbeads uitstraling krijgen!

Shop

Glaskralen

Bekijk
Herinneringen aan het strand
€45,00
Verlanglijst
Bekijk
Stille lagune
€45,00
Verlanglijst
Bekijk
Magic Blue
€45,00
Verlanglijst
Bekijk
Deep Purple Night
€45,00
Verlanglijst

Materiaal

De meeste glaskralen zijn gemaakt van Murano glas. Dit komt van het eiland Murano in Noord-Italië. Murano glas staat bekend om de hoge kwaliteit en diepe kleuren. Deze kleuren ontstaan doordat er andere materialen aan het glas worden toegevoegd, zoals koper voor marine blauw.

Ambacht

Alle glaskralen worden met de hand gemaakt. De eerste stap is het verwarmen van de punt van een staafje glas, waardoor het smelt. Vervolgens wordt het gerold rond een stalen staaf. Om het glas te vormen tot een glazen kraal, is veel precisie en controle nodig.

Glas kralen

De glaskralen hebben een sterling zilveren kern, waardoor ze aan een sieraad geregen kunnen worden. Doordat alle glaskralen met de hand worden gemaakt, is geen kraal precies hetzelfde. De prachtige details maken elke kraal echt uniek!

Shop

Edelstenen

Bekijk
Lapis lazuli
€65,00
Verlanglijst
Bekijk
Amethist
€65,00
Verlanglijst
Bekijk
Gefacetteerde rozenkwarts, rond
€55,00
Verlanglijst
Bekijk
Gefacetteerde groene chalcedoon, rond
€55,00
Verlanglijst

Materiaal

Edelstenen zijn prachtige materialen die onder grote druk worden gevormd uit stenen en rotsen. Naast dat ze prachtig schitteren en al eeuwen in sieraden worden verwerkt, heeft elke edelsteen een eigen kracht en betekenis die je kan helpen, stimuleren of motiveren in het leven.

Ambacht

Om een edelsteen te vormen tot een Trollbeads kraal is een ambachtelijk proces nodig. De edelstenen worden gevormd tot de juiste grootte en vorm. Vervolgens wordt er met een diamant boor een gat in gemaakt. Hierna kan de edelsteen aan een sieraad worden geregen.

Kralen met edelstenen

De edelstenen worden op verschillende manieren tot kralen verwerkt. Er zijn gefacetteerde kralen, waarbij de edelstenen zijn geslepen tot 154 facetten. Deze reflecteren prachtig het licht. Daarnaast zijn er ronde edelstenen en vind je edelstenen ook terug als details in zilveren kralen.

Shop

Gouden kralen

Bekijk
Stopper, goud
€100,00
Verlanglijst
Bekijk
Voor eeuwig, goud
€310,00
Verlanglijst
Bekijk
Minihartje
€215,00
Verlanglijst
Bekijk
Deken van liefde, goud
€495,00
Verlanglijst

Materiaal

Goud wordt al eeuwen gezien als een luxe materiaal. Toen de 200e zilveren Trollbeads kraal was gelanceerd, werd het tijd om dit klassieke materiaal ook in de Trollbeads wereld te introduceren. Goud wordt gemeten in karaat, puur goud is 24 karaat, maar dit is te zacht om te gebruiken als sieraad.

Ambacht

De Trollbeads kralen zijn gemaakt van 18 karaat goud, wat er voor zorgt dat ze sterk genoeg zijn om als sieraad te dragen. De gouden kralen worden volgens dezelfde cire perdu techniek gemaakt als de zilveren kralen, waarbij het materiaal in een mal wordt gegoten en met de hand wordt afgewerkt.

Gouden kraal

Er zijn verschillende gouden kralen in de collectie te vinden. Daarnaast zijn er verschillende zilveren kralen met gouden details. De armbanden en colliers zijn van 14 karaat goud. De goudkleurige bangles zijn goud verguld, wat betekent dat ze een sterling zilveren kern hebben en zijn afgewerkt met een gouden laag.

Shop