Het concept

Trollbeads heeft een grote collectie verwisselbare sieraden waarmee je je eigen persoonlijke look en verhaal kunt creëren. Het kernconcept achter onze sieraden is gebaseerd op de overtuiging dat ons leven is opgebouwd uit verhalen, herinneringen en waardevolle momenten – Door de verschillende kralen en hangers met verhalen stellen wij je in staat deze allemaal symbolisch bij je te dragen.

elk verhaal een eigen kraal

Trollbeads draait voornamelijk om de kralen zelf. Elk stuk in de Trollbeads-collectie heeft zijn eigen verhaal, geïnspireerd door mythologie, astrologie, sprookjes, fauna, flora, culturele diversiteit en de vertrouwde dingen van het dagelijks leven. Naast de kralen omvat de Trollbeads-collectie ook armbanden, halskettingen, oorbellen en ringen.

The original since 1976
De Geschiedenis van Trollbeads

Het verhaal van Trollbeads begon in 1976 in Denemarken. Søren Silversmith ontwierp de eerste zilveren kraal. Dit ontwerp werd in de juwelierszaak van zijn vader Svend in het centrum van Kopenhagen verkocht. De kraal werd gemaakt in een tijd waarin het mode was om een zilveren kraal aan een leren koordje om je hals te dragen. Søren koos er echter voor het koordje niet door een oogje aan de kraal te laten gaan maar door de kraal zelf. Later deed Sørens zus Lise de kralen aan zilveren armbanden. Inmiddels zijn er ontzettend veel verschillende edelstenen, sterling zilveren, 18-karaats gouden en glazen kralen die je op allerlei manieren kunt combineren. Elke kraal heeft een eigen betekenis en verhaal, waardoor je jouw herinneringen bij je kunt dragen.

De eerste kraal

Trollbeads is vernoemd naar de allereerste kraal; Gezichten. Deze kleine zilveren kraal bevat maar liefst 6 gezichten van trollen. De kraal symboliseert hoe wij allemaal uniek zijn!