Onderhoud

Je Trollbeads-kralen worden met passie ontworpen en vakkundig gemaakt. Door ze met veel liefde te dragen en rekening te houden met de volgende onderhoudstips houd je jouw Trollbeads stralend.

Vermijd het contact tussen chemische zeepproducten en glaskralen, parels, natuurstenen en dichroic glas. Ga niet zwemmen of douchen met je Trollbeads.

Glaskralen en zilveren kralen met steentjes of parels kun je met een zachte doek opwrijven. Het schoonmaken van je zilveren Trollbeads sieraden zonder steentjes en/of parels kun je op de volgende manieren doen:

  • In een lauw warm badje en een druppeltje handzeep met een klein borsteltje of tandenborstel schoonwrijven.
  • Oppoetsen met een poetsdoek kan natuurlijk ook. Je kunt beter geen poetsmiddel te gebruiken, hierdoor kan de antiek geoxideerde look van Trollbeads verdwijnen.

Leer
Leren armbanden en colliers zijn te vergelijken met ieder product dat van leer is gemaakt zoals onder andere horlogebandjes. De huid is een beetje vettig, hierdoor krijgen de leren armbanden en colliers een natuurlijke behandeling en zullen ze na geruime tijd iets donkerder worden. Voorkom contact met water, dit veroorzaakt uitdroging van het leer.

Koper
Koper is een veelzijdig metaal dat op je reageert wanneer je het draagt en met de dag mooier en persoonlijker wordt. Bij blootstelling aan lucht en in het bijzonder aan vochtigheid worden ze langzaam donkerder. Bewaar je koperen sieraden daarom in een plastic zakje wanneer je ze niet draagt, zodat ze niet dof worden.

Koper verkleurt sneller wanneer je het op je huid draagt in verband met de vochtigheid van je huid. Draag je sieraden niet tijdens activiteiten waarbij je weet dat je veel gaat zweten.

Houd je koperen sieraden schoon door ze af en toe met een lauw sopje af te nemen en daarna met een zachte doek af te drogen en op te poetsen. Door een mengsel van keukenzout en azijn te gebruiken kun je de oxidatie van het koper verminderen. Wrijf het in. Blijf wrijven om matte en vieze plekken te verwijderen. Je kunt je sieraden ook met een doekje met poetsmiddel opwrijven.

Je kunt de oorspronkelijke kleur weer terughalen met citroensap of tomatenketchup. Om dit te doen doe je een beetje citroensap in een glazen of keramische kom. Dip het sieraad hierin en zorg dat het hele oppervlak bedekt is. Wil je de kleine hoekjes en gaatjes ook lichter kleuren, gebruik dan een zachte tandenborstel. Een beetje zout toevoegen helpt de oorspronkelijke kleur en glans terughalen. Spoel goed af met water en poets eventueel met een andere tandenborstel om ervoor te zorgen dat de citroensap ook weer uit alle hoekjes en gaatjes is. Droog na het spoelen goed af en wanneer je sieraad droog is kan je het opbergen. met ketchup kun je uitstekend oxidatie van koper verwijderen. Laat het een paar minuten intrekken en wrijf stevig met een niet krassend sponsje.